Intretinere

SFATURI:

1. Tocatorul trebuie tratat cu ulei o data pe luna sau periodic. Folositi un ulei natural mineral sau ulei de floarea soarelui de bucatarie. Indepartati surplusul de ulei. Veti mari astfel cu cativa ani durata de viata a tocatorului. Pentru unele tocatoare, cum sunt cele speciale pentru paine, uleierea nu este necesara deoarece nu necesita spalare.

2. Spalati cu un burete in apa curata, calduta. Se curata cu un stergator uscat ambele suprafete si se usuca bine. Se poate aplica in acest moment un ulei mineral.

3. Pastrati-l asezat pe o muchie sau agatat de perete.

4. Intotdeauna curatati bine tocatorul dupa curatarea sau taierea pestelui pe suprafata de lucru.

5. Se recomanda folosirea ambelor fete ale tocatorului pentru o folosire mai indelungata.

6. Zgarieturile pot fi usor indepartate prin smirgheluire, dupa care se curata si se uleiaza.

PRECAUTII:

1. Tocatorul nu se pastreaza in locuri cu umiditate extrema, caldura sau uscaciune, deoarece poate suferi modificari fizice, aparand mici crapaturi, de obicei la capete.

2. Nu se spala in masina de spalat vase, este lemn natural si se poate crapa.

3. ATENTIE: Nu se lasa langa surse de caldura excesiva (aragaz, soba) fara o izolatie corespunzatoare intre sursa de caldura si marginea tocatorului.

4. Nu lasati carnea sau alte produse umede pe tocator mai mult decat este necesar.

5. Nu taiati in continuu in acelasi loc pe suprafata de lucru, distribuiti taierea pe intreaga suprafata, astfel aceasta se va uza uniform.

6. Niciodata nu spalati tocatorul cu detergenti de nici un fel.

Folosirea Tocatoarelor de Bucatarie din Lemn

Sfaturi pentru pastrerea alimentelor in siguranta si evitarea contaminarii incrucisate (de ex bacteriile din carnea cruda cu fructele sau legumele) si protejarea lamelor cutitelor:

1. Nu trebuie utilizata niciodata aceeasi suprafata pentru tipuri de alimente diferite.

2. Ideal este sa folositi 2 tocatoare pentru a preveni contaminarea incrucisata cu bacterii, folosind unul pentru fructe, paine, vegetale sau alimente similare, iar celalalt pentru carne, peste, etc.

3. Intotdeauna incepeti cu legumele proaspete, terminand cu pregatirea carnii.

4. Niciodata nu plasate alte accesorii din bucatarie pe tocator, cum ar fi recipiente din plastic, folie de aluminiu, etc. Doar alimentele si cutitul, asigurandu-va ca le pastrati doar pe tocator, astfel pastrand cutitul si tocatorul necontaminate.

Sfaturi pentru utilizarea tocatoarelor

1. Cumparati un tocator de bucatarie tinand cont de spatiul din bucatarie.

2. Daca folositi un tocator de dimensiuni mari, chiar daca locuiti intr-un apartament de mici dimensiuni, puteti pune tocatorul deasupra chiuvetei, transformandu-l astfel in spatiu de lucru.

3. Sfat pentru depozitare: cand lasati tocatorul la uscat, puneti-l pe cant, astfel lemnul nu se va deforma sau crapa.

4. Folositi tipuri diferite de tocatoare pentru scopuri diferite. De exemplu, folositi tocatorul pentru paine separat de cel pentru legume sau carne. Veti avea un tocator bine intretinut, cu o viata mai indelungata. Aceastea sunt cateva sfaturi.

Ne gasiti si ne puteti urmari pe adresa noastra de facebook, iar pentru comenzi puteti indepli formularul de contact si revenim cu informatii.